Tlf. 49 21 53 00 Telefon åben i hverdage man,-tors,- & fredag kl. 8-10, tirs,- & onsdag 7.30-9.30.
Bestil tid under menu selvbetjening Henvisning er ikke nødvendigt
Adresse. Wagner & Råberg Søndre Strandvej 10 3000 Helsingør

Mellemøresygedomme hos børn

MELLEMØRESYGEDOMME HOS BØRN

Når voksne synker, kommer der i millisekunder luft op igennem det Eustachiske rør således at vi holder samme tryk i mellemøret som uden for, med mindre vi er forkølede eller lander med flyveren. Det virker ikke så godt hos børn, da muskeltrækket er mere vandret og de oftere er forkølede. Derved kommer der undertryk i mellemøret. Hvis det står på i længere tid sker der en omdannelse af de kirtler man har i mellemøret således at der dannes mere sejt slim i stedet for det tynde, som ellers blot glider ned i svælget. Denne seje væske, som vi kalder glue, kan som ordet siger blive så sejt som lim. Denne væske giver hørenedsættelse og kan være alle tiders vækstmedie for virus og bakterier. Har børnene haft en mellemørebetændelse og væsken efter denne ikke forsvinder, fordi synkemekanismen ikke fungere ordentligt, får de nemt en ny betændelse.

Behandling med dræn kan derfor hjælpe dels mod den hørenedsættelse, som væsken giver og mindske mellemørebetændelser.

Men det garanterer ikke, at man ikke kan få en mellemørebetændelse. Det vil da flyde ud af ørerne og man kan behandle med oprensning og øredråber og derved mindske brugen af antibiotika. Barnet bliver ikke så forpint og febril, som uden dræn. Dræn sidder ca. ½ år og udstødes af trommehinden. Det holder vi øje med.

Behandling med dræn:

Operationen foregår i narkose. Barnet skal derfor være fastende. Detaljeres beskrivelse af dette gives og brev/mail med dette samt klokkeslæt for opr. modtages 3 dage før. Den narkosegas man bruger kommer hurtig ind i kroppen og hurtig ud igen. Indgrebet er derfor hurtigt, børnene kommer med ca. 10 minutters mellemrum. De bedøves på lejet i klinikken. Forældrene, eller den der er bedst til det, er med indtil barnet sover. Derefter når de en kop kaffe/te. Når barnet er ved at vågne bæres det til et tilstødende rum. Forældrene tilkaldes og jeg kommer og forklarer kort om indgrebet, derefter observeres barnet af klinikpersonale, som selvfølgelig tilkalder undertegnede og narkoselæge ved behov. Eventuelle spørgsmål skal helst stilles inden operationsdagen, da vi på den dag koncentrerer os om børnene, som jo er fastende. Er kun én forælder med til forundersøgelsen bedes denne gennemgå forløbet med den anden og kontakte os ved tvivlsspørgsmål inden operationsdagen.

Ved opvågningen kan små børn være lidt grædende. Det skyldes sjældent smerter, men en ubehagsfornemmelse, der oftest går over når de kommer hjem og får noget at spise. Efter indlæggelse af dræn kan det fugte/flyde fra øret, idet det tager lidt tid før mellemøreslimhinden holder op med at producere slim, men bliver det ved over to dage kan det være at det skal renses og/eller have nogle dråber. Det samme gælder hvis øret på et andet tidspunkt begynder at flyde. Man skal derfor kontakte klinikken.